Знаменитий телеведучий готував деруни з 1-ю танковою бригадою

01 ЛЮТОГО 2024, 16:32

2549

Знаменитий телеведучий готував деруни з 1-ю танковою бригадою

Костянтин Грубич з 25-річним захисником-кухарем Сергієм Трушем

Телеведучий Костянтин Грубич зʼїздив до 1-ї танкової бригади - готувати деруни. За носівським рецептом. Цим він похизувався у соцмережах. 

Костянтин зауважив, що під час поїздки на Таврійський напрямок до "сталевих" з 1-шої окремої танкової Сіверської бригади на військовій кухні у прифронтовому селищі познайомився з 25-річним кухарем Сергієм Трушем. Він потрапив на велику війну добровольцем з першого дня повномасштабного вторгнення. Спочатку був у теробороні мінометником, а пізніше опинився у 1 окремій танковій бригаді, де і перекваліфікувався на кухаря.

«На моє прохання Сергій згадав, як готують деруни у нього вдома у Носівці на Чернігівщині. Рецепт традиційний. Очищену картоплю натираємо на дрібну тертку. Щоб уникнути потемніння картоплі, натираємо швидко і одразу ж змішуємо з натертою цибулею. У картопляну масу вбиваємо яйце, додаємо борошно, сіль, перець і все перемішуємо», - ділиться рецептом Грубич.

На розігріту сковорідку викладаємо деруни. Обсмажуємо з обох боків до появи золотистої скоринки. Якщо потрібно, щоб деруни вийшли хрусткіші — не закривайте їх кришкою і налийте більше рослинної олії. Подавайте зі сметаною.

Костянтин Грубич разом із захисником-кухарем з танкової бригади готував деруни за носівським рецептом  Костянтин Грубич разом із захисником-кухарем з танкової бригади готував деруни за носівським рецептом

СКЛАДНИКИ:

  • Картопля 5–6 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйце куряче  2-3 шт.
  • Борошно 2–3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія для смаження
  • Сметана за смаком

У коментарях чимало користувачів похвалили і Костянтина, і Сергія. Першого за підтримку військових, другого - за захист. Також чимало підписників викладали свої варіанти рецептів дерунів. Деяким відповідав особисто Костянтин Грубич. 

Василь Троян:

- Треба зробити ще підливку з часнику і поливати деруни, вони мають дерти в горлі, а потім їсти зі сметаною…

Костянтин Грубич:

- Василь Троян, не знущайтеся! З підливкою такою взагалі не зупинишся!

Тамара Павленко:

- Дякую,що показав і мого землячка... Гарненький!

Костянтин Грубич:

- Тамара Павленко, а Ваша Ічня ледь не рідною стала, маю там друзів і буваємо час від часу. 

Надія Чугайстренко:

- Сергію, дякую за захист країни й моєї родини, а також за рецепт, Костянтину дякую за підтримку наших військових й нагадування, що вже потрібно приготувати вдома деруни))

Марія Магдіч:

- Костя, дякую тобі за підтримку наших хлопчиків, моя дорога людинка там, якого я дуже чекаю

Костя Іванченко:

- Десь такий рецепт і на Житомирщині. Інколи їх тушкують у печі в курячому бульйоні, виходить смачно.

Валерій Лапікура:

- Все, Костю, ти мене дістав! Завтра смажу деруни. Саме за цим рецептом.

Джерело: ФБ-сторінка Костянтина Грубича

"Час Чернігівський" писав про таке:

Схожі новини

У Ріпках працюватиме суддею СБУшник з Ірпеня

27 ТРАВНЯ 2024, 17:27

​Роман Насіров виходить із СІЗО: невідомі добродії внесли 55 млн грн застави

27 ТРАВНЯ 2024, 16:21

На Чернігівщині запрацювала соціальна перукарня

27 ТРАВНЯ 2024, 15:21

У прикордонній громаді орудували вандали

27 ТРАВНЯ 2024, 14:09

Вiдео

Громади Чернігівщини допомагатимуть ветеранам

27 ТРАВНЯ 2024, 13:05

Міський голова Мени показав, де нині служить на Донеччині

27 ТРАВНЯ 2024, 12:49

Фото

Військовий оркестр з Чернігова знявся у кліпі Зіброва

27 ТРАВНЯ 2024, 11:35

ТОП-переглядів