У Бахмачі на місцевому с/г підприємстві «Авангард» нині виробляють понад 60 сортів сиру. Є і такі, які 4 роки дозрівають.
Попри повномасштабну війну - виробництво не стоїть на місці. Тут будують новий сучасний корівник, розповів голова Ніжинської РВА Григорій Ковтун.
«Перебуваючи із робочою поїздкою у місті Бахмач мав можливість познайомитись із роботою приватного сільськогосподарського підприємства «Авангард» (директор Василь Булах). А саме із технологією виробництва сирів та роботою фермерського господарства. На фермі, де нещодавно значно покращили умови утримання корів, чим збільшили добову норму молока із однієї тварини на 5 л, і починається виробництво сиру. Адже його якість залежить від якості молока», - зауважив очільник району.
На «Авангарді» виготовляють 61 сорт сиру: тверді, м’які, напівм’які сорти, з різним часом витримки – від 1-го місяця до 4-х років.
Реалізовують сири у Києві, Бахмачі, Конотопі, Кролевці, а віднедавна і в Ніжині.
Користувачі коментують допис.
Володимир Павлина:
- "В доброго господаря і соломинка не пропаде"!
Женя Ляшко:
- ПОЇДЬТЕ У с Володькова Дівиця, в "Агрікор" .От там справжнє утримання тварин. Згідно всіх норм та правил. Біля Ніжина, до речі.
Валентина Мережко:
- Таких повинно бути побільше в Україні. Ми теж у це вкладаємось, земельку здаємо в оренду. Нехай щастить!
Ірина Федосєєва:
- Де у Бахмачі можна купити продукцію?
Крім того, підприємство будує нове приміщення для утримання корів, аби збільшити виробництво та реалізацію молочних продуктів.
Від початку повномасштабного вторгнення ворога ПСП «Авангард» активно допомагає ЗСУ та бере участь у придбані автомобілів та необхідного обладнання для оборони нашим воїнам.
"Час Чернігівський" писав про таке: