Відео зі знімального майданчика чернігівець виклав на своїй сторінці у соцмережах.
Олег Бібіков розказав ведучим Єгору Гордєєву та Нелі Шовкопляс рецепт приготування сезонної страви - піци з кабачками.
Він зауважив, що його щоденний одяг - це китель шефа, а його постійне місце - кухня. Межі між роботою і волонтерством для нього нема. Щодня у його закладі випікають їжу для прифронтових регіонів та прикордоння.
«Ми кожного дня печемо в нашій пекарні хлібчик, який відправляємо на Сумщину, Чернігівщину, Херсонщину, інколи відправляємо на Харківщину. Тому всі наші ресторани займаються приготуванням гарячої їжі для людей».
Бібіков зауважив, що за 2,5 роки від часу повномасштабного вторгнення вже утворилася своєрідна мережа з людей, які дають знати де і кому потрібна їжа.
Рік тому, після підриву Каховської дамби - чернігівці вирушили до Херсона організовувати роздачу гарячих обідів там. З тих пір там і працює та кухня.
Піца з цукіні
Щодо рецепту піци з цукіні - то потрібна заготовка з тіста, томатний соус з очищених та пасерованих без шкірки томатів у власному соку з додаванням солі та спецій. Олег радить прованські трави, мускатний горіх, часник, чорний перець. Інколи можна додати дрібку цукру.
Потім соус посипати тертою моцареллою, додати нарізану тонкими кружальцями фіолетову цибулю, пластинками шампіньйони, кружальцями кабачки, полити олією з часником та спеціями і ставити у духовку.
До речі, Олег Бібіков радить запікати на перевернутому деко - так краще просмажиться бортик, як на професійній кухні.
А ще сезонний кабачок Олег Бібіков додає у висушеному вигляді у фірмові хлібні палички - грісіні.
Сам кухар зізнається, що найсмачніша піца для нього була у 2022-му році з картоплею фрі та копченою паприкою - бо це все, що тоді було з інгредієнтів на кухні.
Як чернігівці допомагали після удару по Охматдиту
Також Олег Бібіков розповів, як з однодумцями рушили на Київ 9 липня - годувати усіх, хто допомагав розбирати завали після ворожого удару по Охматдиту.
Ресторатор каже: запакували сендвічі, які були і поїхали, дорогою заїхали на заправку, а там директор - знайомий волонтер, який у 2022-му через Десну доправляв у блокадний Чернігів продукти. Він і передав ще партію харчів.
Сам ресторатор каже: з початком великої війни українці стали більше цінувати своє.
«Ми теж вводимо нове на наших кухнях. Наприклад, вареники з копченим судаком. Це круто, це смачно і це по-нашому, по-українськи».
Волонтер говорить: те, що відбувалося у Чернігові в момент облоги - він ніколи не забуде. Надто трагедію, коли росіяни випустили снаряд по черзі людей, які стояли за хлібом.
"Час Чернігівський" писав про таке: Чернігівська команда волонтерів вирушила до столиці - допомагати усім, хто розбирає завали Охматдиту