Відомий чернігівський волонтер та ресторатор побував на «Сніданку 1+1». Готував піцу з кабачками

17 ЛИПНЯ 2024, 13:13

2124

Відомий чернігівський волонтер та ресторатор побував на «Сніданку 1+1». Готував піцу з кабачками

Відомий чернігівський волонтер та ресторатор побував на «Сніданку 1+1». Готував піцу з кабачками

Відео зі знімального майданчика чернігівець виклав на своїй сторінці у соцмережах.

Олег Бібіков розказав ведучим Єгору Гордєєву та Нелі Шовкопляс рецепт приготування сезонної страви - піци з кабачками. 

Він зауважив, що його щоденний одяг - це китель шефа, а його постійне місце - кухня. Межі між роботою і волонтерством для нього нема. Щодня у його закладі випікають їжу для прифронтових регіонів та прикордоння. 

«Ми кожного дня печемо в нашій пекарні хлібчик, який відправляємо на Сумщину, Чернігівщину, Херсонщину, інколи відправляємо на Харківщину. Тому всі наші ресторани займаються приготуванням гарячої їжі для людей». 

Відомий чернігівський волонтер та ресторатор побував на «Сніданку 1+1». Готував піцу з кабачками

Бібіков зауважив, що за 2,5 роки від часу повномасштабного вторгнення вже утворилася своєрідна мережа з людей, які дають знати де і кому потрібна їжа. 

Рік тому, після підриву Каховської дамби - чернігівці вирушили до Херсона організовувати роздачу гарячих обідів там. З тих пір там і працює та кухня. 

Піца з цукіні

Щодо рецепту піци з цукіні - то потрібна заготовка з тіста, томатний соус з очищених та пасерованих без шкірки томатів у власному соку з додаванням солі та спецій. Олег радить прованські трави, мускатний горіх, часник, чорний перець. Інколи можна додати дрібку цукру. 

Потім соус посипати тертою моцареллою, додати нарізану тонкими кружальцями фіолетову цибулю, пластинками шампіньйони, кружальцями кабачки, полити олією з часником та спеціями і ставити у духовку. 

До речі, Олег Бібіков радить запікати на перевернутому деко - так краще просмажиться бортик, як на професійній кухні. 

А ще сезонний кабачок Олег Бібіков додає у висушеному вигляді у фірмові хлібні палички - грісіні. 

Сам кухар зізнається, що найсмачніша піца для нього була у 2022-му році з картоплею фрі та копченою паприкою - бо це все, що тоді було з інгредієнтів на кухні. 

Як чернігівці допомагали після удару по Охматдиту 

Також Олег Бібіков розповів, як з однодумцями рушили на Київ 9 липня - годувати усіх, хто допомагав розбирати завали після ворожого удару по Охматдиту. 

Ресторатор каже: запакували сендвічі, які були і поїхали, дорогою заїхали на заправку, а там директор - знайомий волонтер, який у 2022-му через Десну доправляв у блокадний Чернігів продукти. Він і передав ще партію харчів. 

Сам ресторатор каже: з початком великої війни українці стали більше цінувати своє. 

«Ми теж вводимо нове на наших кухнях. Наприклад, вареники з копченим судаком. Це круто, це смачно і це по-нашому, по-українськи». 

Волонтер говорить: те, що відбувалося у Чернігові в момент облоги - він ніколи не забуде. Надто трагедію, коли росіяни випустили снаряд по черзі людей, які стояли за хлібом. 

Відомий чернігівський волонтер та ресторатор побував на «Сніданку 1+1». Готував піцу з кабачками

"Час Чернігівський" писав про таке: Чернігівська команда волонтерів вирушила до столиці - допомагати усім, хто розбирає завали Охматдиту

Схожі новини

Ворог ударив FPV-дронами: на Чернігівщині поранено людину

01 ЛИПНЯ 2025, 20:18

В Україну повернувся боєць, якого росіяни полонили під час оборони Чернігова у 2022-му

01 ЛИПНЯ 2025, 19:17

Медики повідомили подробиці травмування дитини через вибухонебезпечний предмет

01 ЛИПНЯ 2025, 18:03

Внаслідок важких поранень, отриманих на Сумщині, помер захисник

01 ЛИПНЯ 2025, 17:14

З Десни підняли автомобіль із тілом зниклого чоловіка

01 ЛИПНЯ 2025, 16:32

«Спар» у селищі відкрився першим. Буде і «Фора»

01 ЛИПНЯ 2025, 15:51

За пів року Чернігів передав на потреби військових майже пів мільярда гривень

01 ЛИПНЯ 2025, 14:33

ТОП-переглядів