Тетяна ЛАЗЕБНА в Коропі приймає хрін від населення. По 15 гривень за кілограм.
— Ще тільки починаю. Він ще росте, — каже Тетяна Лазебна. — Забирають оптовики. А далі, певно, на заводи везуть. Хрін приймаю будь-який: і тонкий, і товстий. Від чотирьох-п’яти міліметрів. Будь-якої довжини. Головне, щоб на ньому не було «ниточок».
Городи хріном позаростали. Деякі дзвонять, пропонують мені приїхати, викопати і забрати даром, — сміється. — Бо копати важко. Пів метра треба розрити. Колись чоловік розкопав три метри і не викопав повністю.
— Для себе готуєте чи в магазині купуєте?
— Готую. Замочую у воді. Годин на сім-вісім. Втрачає гіркоту. І, як огірок, набирає соковитості. Перед тим, як крутити, на м’ясорубку надягаю пакетик. Щоб ядовитість очі не виїдала. Коли перекладаю з пакета в ємність, бажано маску вдягти. Додаю цукор, сіль, оцет. Можна яблучний. Хто як любить. Трішки водички. Бо хрін виходить густий і термоядерний. Для кольору — сік червоного буряка. Трішки напряжно, але смачно.
Джерело: "Вісник Ч", авторка Юлія СЕМЕНЕЦЬ
"Час Чернігівський" писав про таке:
- Ірина Реп’ях продає кавуни зі свого баштану
- Найпахучіша наливка — з порічок, найсмачніша — з вишень
- Дешевої картоплі цього року не буде
Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":