Сезон хріну: Тетяна Лазебна перед тим, як терти, замочує на сім-вісім годин

19 ЖОВТНЯ 2024, 13:33

3300

Михуля Юрій

Сезон хріну: Тетяна Лазебна перед тим, як терти, замочує на сім-вісім годин

Сезон хріну: Тетяна Лазебна перед тим, як терти, замочує на сім-вісім годин

Тетяна ЛАЗЕБНА в Коропі приймає хрін від населення. По 15 гривень за кілограм.

— Ще тільки починаю. Він ще росте, — каже Тетяна Лазебна. — Забирають оптовики. А далі, певно, на заводи везуть. Хрін приймаю будь-який: і тонкий, і товстий. Від чотирьох-п’яти міліметрів. Будь-якої довжини. Головне, щоб на ньому не було «ниточок».

Городи хріном позаростали. Деякі дзвонять, пропонують мені приїхати, викопати і забрати даром, — сміється. — Бо копати важко. Пів метра треба розрити. Колись чоловік розкопав три метри і не викопав повністю.

— Для себе готуєте чи в магазині купуєте?

— Готую. Замочую у воді. Годин на сім-вісім. Втрачає гіркоту. І, як огірок, набирає соковитості.  Перед тим, як крутити, на м’ясорубку надягаю пакетик. Щоб ядовитість очі не виїдала. Коли перекладаю з пакета в ємність, бажано маску вдягти. Додаю цукор, сіль, оцет. Можна яблучний. Хто як любить. Трішки водички. Бо хрін виходить густий і термоядерний. Для кольору — сік червоного буряка. Трішки напряжно, але смачно.

Джерело: "Вісник Ч", авторка Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

Ніна Макаренко картоплю копає двічі на рік

03 ГРУДНЯ 2024, 18:31

52-річний воїн з Чернігівщини загинув на Курщині

03 ГРУДНЯ 2024, 17:17

Майстер-різьбяр з Чернігівщини буде отримувати президентську стипендію

03 ГРУДНЯ 2024, 16:24

На Чернігівщині продали понад 33 тисячі гектарів

03 ГРУДНЯ 2024, 15:35

Вкрав генератор з магазину: чернігівська поліція затримала злодія

03 ГРУДНЯ 2024, 15:04

Породисті нетелі для багатодітних родин: скільки передали у 2024 році?

03 ГРУДНЯ 2024, 14:42

Фото

Грибники Чернігівщини показали "зимовий улов"

03 ГРУДНЯ 2024, 13:34

ТОП-переглядів