Уродженець Буковини та небіж очільниці Новгород-Сіверської громади Людмили Ткаченко Владислав Кецмур став учасником шоу «Майстер Шеф». Про це повідомила сама Людмила Ткаченко зі сторінки у соцмережах, запостивши відео 13 сезону кулінарного шоу.
«Мій дорогий племіннику, вся родина пишається тобою!», прокоментувала вона відео.
Хлопець розповів, що коли розпочалася війна - він працював кухарем у Німеччині у хорошому іспанському ресторані.
«У мене був дуже хороший шеф, який побачив у мені потенціал. Коли почалася війна - переді мною постав вибір. Або я лишаюся в Німеччині, або я повертаюся і заслуговую на житті тут. Як українець».
Хлопець купив у Гамбурзі спорядження, потім з вітчимом взяли авто типу буса і вирушив до України. Владислав був у 80-й десантно-штурмовій бригаді. Спочатку було страшно, а потім звик до цієї жахливої рутини.
Його бригада була в числі перших екіпажів, які рухалися по берегу Дніпра убік Херсона.
«Добре памʼятаю, як ми на бронетехніці заїжджали у ці села. Люди виходили вітати нас з квітами. Витягували прапорці. Це було чарівно. Я тоді відчував, що займаюся справді тим, чим потрібно. І зараз моє місце тут».
Нині Влад демобілізований за станом здоров’я - у минулому мав операції на серці. Він прийшов на проєкт, щоб зробити крок назустріч своїй мрії. Його взірець - сам кухар-телеведучий Ектор Хіменес Браво.
«Щоб далі передавати знання, когось навчати. Мені це подобається. Ну пристрасть у мене така!».
Він сказав, що також готував побратимам смачні страви просто у полі - лазанью, карбонару. Навіть запікали кабана в ямі.
На розсуд суддів хлопець презентував страву - ніжне філе лосося з пюре з цвітної капусти і зеленим соусом зі шпинату.
«Дуже дякую!», - відповів українською з посмішкою ведучий, покуштувавши лосося від Влада.
Джерело: Людмила Ткаченко у ФБ
"Час Чернігівський" писав про таке: Британці видали книгу рецептів 25 найкращих шефів України. Зокрема і двох кухарів, які мають звʼязок з Черніговом