Актуально Перед приготуванням м’ясо вимочують у маринаді, щоб зробити більш соковитим. Основою зазвичай служить кисле середовище — вино, томатний або лимонній сік, оцет. Але чудовий маринад можна також приготувати з пива. Використовуючи його, ви урізноманітните свої смакові вподобання. Пропонуємо декілька цікавих рецептів.
Запечена у духовці свинина
Покладіть шматок шиї у миску, залийте світлим пивом доверху та залиште на 12 годин. Вийміть м’ясо, дайте рідині стекти, а потім щедро натріть сіллю та спеціями (чорним перцем, коріандром, чилі, куркумою). Якщо любите часник, наріжте зубчики тонкими пластинками та вставте у проколи. Покладіть шматок у рукав для запікання, готуйте за температури 170–180°C до готовності. Наприкінці розріжте плівку та залиште у нагрітій духовці ще на 15 хвилин, щоб утворилася рум’яна скоринка. Саме хмільне надасть м’якості, соковитості та ферментованого присмаку, тому дізнайтесь про вартість пива, виберіть відповідне та готуйте.
Маринад для шашлику
Розріжте м’ясо на порційні шматочки. Цибулю мілко наріжте, посипте сіллю та розімніть, щоб вичавити сік. Додайте приправу, перемішайте продукти та покладіть у глибоку миску. Залиште промаринуватися на 8 годин. Потім шматки потрібно витерти паперовими рушниками, нанизати на шампури та смажити на гарячих вуглях.
Як приготувати рульку в пиві
Хмільний напій відіграє роль не тільки маринаду, але й соусу. Підготовлену таким чином рульку можна:
- запікати у духовці;
- тушкувати;
- приготувати у мультиварці.
Насамперед залийте заготівлю темним пивом, додайте чорний і духмяний перець горошком, сіль, лавровий лист, цибулю напівкільцями, а також моркву та селеру за бажанням. Залиште на 12–24 години. Запекти м’ясо можна разом з квашеною капустою, додавши трошки соусу, щоб та не підгоріла. Для надання кольору та апетитної корочки приготуйте глазур із суміші гірчиці та меду, намастіть поверхню наприкінці приготування.
Курячі крильця
Перемішайте світле пиво, соєвий соус, сіль та перець, додайте трошки меду та нарізаних скибками яблук. Маринуйте крильця протягом 2 годин. Після цього обсмажте з двох сторін до золотавої скоринки. Налийте маринаду, води, накрийте кришкою та тушкуйте ще 20 хвилин. Наприкінці додайте яблука та доведіть їх до готовності.
Свинячі ребра у пиві
Для приготування знадобляться такі спеції:
- хмелі-сунелі;
- сушений часник;
- копчена паприка;
- сіль.
Обваляйте реберця у цій суміші, додайте діжонську гірчицю та пиво. Перемішайте, залиште на декілька годин. Потім покладіть на форму, полийте соусом і запікайте за температури 200°C 1,5 години, час від часу перевертаючи. Пиво — це чудовий альтернативний продукт для приготування маринаду, а для декого воно навіть стає фаворитом. Вибрати його для комфортного застілля можна, відвідавши маркет алкогольних штук Маудау. Готуйте із задоволенням і насолоджуйтесь новими смаками.