Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

4817

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

На фронті загинув відомий чернігівський журналіст — звістка надійшла майже через пів року

14 ЛИПНЯ 2025, 17:11

Президент Зеленський запропонував чернігівці очолити уряд України

14 ЛИПНЯ 2025, 15:51

П'яний водій тікав від поліції в Чернігові

14 ЛИПНЯ 2025, 15:19

У Софії Київській родині захисника з Чернігівщини передали посмертну нагороду

14 ЛИПНЯ 2025, 14:43

Все про фари від дизайну до відповідальності

14 ЛИПНЯ 2025, 13:05

Фото

Після полону додому повернувся 23-річний захисник - зустрічали з короваєм

14 ЛИПНЯ 2025, 12:59

Рятувальники Чернігівщини назвали кількість загиблих на воді з початку року

14 ЛИПНЯ 2025, 12:10

ТОП-переглядів