Маленька Франція у Чернігові: як державний грант допоміг запустити виробництво круасанів

24 ТРАВНЯ 2025, 21:32

2236

Михуля Юрій

Тісто для круасанів готують самі

Круасани за оригінальною рецептурою, хрусткі хлібці, тістечка, піца. Власниця маленької пекарні Флейвор Бекері у Чернігові Олександра Андрєєва разом зі своїми співробітниками зранку виставляє на вітрину свіжу випічку. Каже, що чернігівці полюбляють себе побалувати чимось смачненьким.   

Олександра Андреєва, власниця пекарні «Flavor Bakery»

Олександра Андрєєва, власниця пекарні «Flavor Bakery»:

По статистиці і по відгуках ми приваблюємо круасаном, бо в нас справжній круасан французький. Самі робимо тісто, є людина, яка займається листовим тістом, з найкращих продуктів з бельгійськими складниками, ще люблять гречаний багет. Їдуть з інших районів. В асортименті є здобне тісто. Робимо равлики - такі булочки з різними смаками. Робимо сімейні булочки, мафіни. Все самі. Хліб в асортименті. З новинок нове меню піци. 

Олександра каже, що сімейний пекарський бізнес відкрили напередодні повномасштабного вторгнення. Торік придбали ще одне приміщення. Для облаштування і розвитку потрібні були гроші. Запустити виробництво допоміг державний грант – 250 тисяч гривень. Починали непросто.

Олександра Андрєєва, власниця пекарні «Flavor Bakery»: 

Літо торік було складне: відключення, не могли працювати нормально, пропадали продукти, багато списання. Без цієї допомоги чи вижили б ? Не знаю. Можливо для бізнесу не сильно велика сума гранту, але це підтримка моральна теж. 

На грантові гроші в пекарню працевлаштували людей, придбали обладнання, пакування, частково оплатили оренду. Від держави у ці складні часи війни підприємці не хочуть багато – лише пільг та допомоги з підготовкою кадрів, каже Олександра. Вона зберігає оптимізм і заряджає ним оточуючих.     

Олександра Андреєва, власниця пекарні «Flavor Bakery»

Олександра Андрєєва, власниця пекарні «Flavor Bakery»: 

Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє. Який вибір ? Не зупинишся. Треба працювати. Ми додаємо оптимізму людям. Приходить за кавою, з’їдає круасан і день покраще стає. Повинні бути оптимістами, щоб ділитися ним. 

Автори: журналіст Юрій Михуля, оператор Олександр Довбенко

"Час Чернігівський" писав про таке: Переселенка із Запоріжжя відкрила власну справу у Чернігові: допоміг грант від держави

Схожі новини

Дві громади тішаться поверненню захисника з полону

24 ЛИПНЯ 2025, 17:12

Звільнили суддю на Чернігівщині

24 ЛИПНЯ 2025, 16:10

Прокурору з Чернігівщини повідомили про підозру. У ДБР розповіли подробиці

24 ЛИПНЯ 2025, 15:39

Поліг доброволець, який воював і під час АТО, і під час повномасштабного вторгнення

24 ЛИПНЯ 2025, 15:17

Від Чернігова до столиці запустили додатковий потяг - вивчають попит. Скільки коштують квитки

24 ЛИПНЯ 2025, 13:31

Більше не "танкова": що відомо про зміну назви легендарної бригади з Чернігівщини

24 ЛИПНЯ 2025, 11:51

Фейкове пограбування: жінка у Чернігові збрехала патрульним "заради розваги"

24 ЛИПНЯ 2025, 11:50

ТОП-переглядів