Що по чім на ринку у Ніжині і скільки коштує перекрутити кілограм м’яса

19 ЛИСТОПАДА 2023, 09:36

8292

Що по чім на ринку у Ніжині і скільки коштує перекрутити кілограм м’яса

Тетяна Авраменко накрутила фарш своєю м’ясорубкою

Ринок у центрі Ніжина (продуктова частина) навіть у будній день після полудня повен продавців. Ті, кому не вистачило місця за прилавком, торгують з асфальту. Найбільша пропозиція груш, яблук, винограду, цибулі, моркви, червоного буряка.

Домашні овочі стоять мішками.  Білокачанна капуста — по вісім гривень за кілограм, цибуля, залежно від розміру,  — від 10 до 15 гривень, морква — в середньому по десять гривень кіло, так само, як і буряк. Хоча деякі продавці за нього просять і 15-20 гривень. Кажуть, така ціна, тому що екологічно чистий, вирощений без добрив. Картопля — по вісім гривень.

Пучечок зелені (кріп, петрушка) з десяти стебелець — десятка. За склянку квасолі правлять 15 гривень. Солоні тугенькі огірочки — по 50 гривень кілограм, квашені помідори — 40, півлітрова баночка квашеної капусти — 20. Заготовка на корейську моркву (потерта і розфасована в пакетики по 400 грамів) — 10 гривень.

Часник — від 100 до 170 гривень за кілограм. Найдорожчий — сорту «Любаша». У нього зубчики значно крупніші, ніж у «москаля». Якщо купувати кілограм, продавці уступають 10-20 гривень. Навіть на «Привокзальному» ринку в Чернігові стільки не виторгуєш. Для порівняння, там ціни на часничок стартують від 150 гривень, а на рядах бабусі за голівку «Любаші» просять 20 гривень. У Ніжині — 15, якщо береш дві, віддають за 25.

Молочного небагато, ціни, як і в обласному центрі. Півторалітрова пляшка молока —  хоч вечірнього, хоч вранішнього — 45 гривень, пів літра сметани — 50, сир (творог) — від ста гривень за кіло.

Сало і м’ясо приблизно за таку ж ціну, як і в Чернігові. А от кров’янка дорожча на 40 гривень — 200 гривень за кіло.

Сало стартує від 130, це дуже тоненьке. Підчеревина — по 190 гривень за кілограм. Свиняча лопатка — 170, стегно — 180 , печінка — 80, вуха —  90 гривень за кіло. Ніжки на захолод — 25 гривень штука. Обрізки м’ясні (без додавання сала) — по 130 гривень. Фарш свиний — 150-160 гривень за кілограм.

Можна взяти готовий, а можна тут же, у павільйоні, замовити, аби куплене вами м’яско при вас же і перекрутили. За м’ясорубкою 50-річна Тетяна АВРАМЕНКО. Час від часу до неї підходять молодиці, просять зробити фарш. Перекрутити кілограм м’яса коштує 13 гривень.

— Півтора року на цьому місці надаю таку послугу. Електром’ясорубку купила китайську за 12 тисяч гривень, — розповідає Тетяна. Працює вона в рукавичках. М’ясце ріже на дошці, потім закладає в машинку. Мелене прямо з м’ясорубки вилазить у чисті пакетики. Клієнтів не бракує.

Авкторка: Валентина ОСТЕРСЬКА, "Вісник Ч", фото автора

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

Схожі новини

Нагороджений медаллю "За оборону Чернігова": у місті прощались із загиблим бійцем

03 ТРАВНЯ 2024, 05:41

На Чернігівщині збирають голоси під петицією для 20-річного загиблого в бою юнака

02 ТРАВНЯ 2024, 22:13

Фото

Знову підтопить: у селах на Чернігівщині очікують ще більше води

02 ТРАВНЯ 2024, 21:10

Фото

Вбиральня з присмаком політики: коли у Коропі з’явиться громадський туалет?

02 ТРАВНЯ 2024, 18:03

Фото

У Чорнобильському заповіднику місцевим ведмедям бракує… наречених

02 ТРАВНЯ 2024, 17:33

У громаді на Чернігівщині немає сімейного лікаря. Чому так?

02 ТРАВНЯ 2024, 16:47

Спортсмен з Чернігівщини встановив рекорд і поїде на Багами

02 ТРАВНЯ 2024, 16:10

ТОП-переглядів