Квасовка: на Чернігівщині розповіли про рецепт старовинної страви з Полісся

Лис 07, 10:45

5432

Валентина Дрозд із села Мньов

Валентина Дрозд із села Мньов (це Михайло-Коцюбинька громада) розповіла про традиційну страву, яку здавна готували та смакували у селах на півночі Чернігівщини.

Квасовка – це рідка пшоняна кисло-солодка страва із сухофруктами.

«Квасовка – це буденна страва. На свята її не готували, тільки вдома. Раніше не було такої їжі, що пішов у магазин і накупляв. Тоді що – борщ, квасовка», - каже пані Валентина, - «У людей щось стається – звертаються і просять допомогти – весілля чи хрестини. Зараз більше поминки».

Квасовка робиться на воді, сіль, цукор, тоді вже і сухофрукти. Спершу в горшик засипають пшоно у розрахунку 1 чарка на 4 людини. Далі заливають водою – і в піч. Потім промиваємо сушку, яку перед цим замочують. Коли квасовка закипіла – додаємо сушку і знову в піч.

Горщик із квасовкою - щойно з печі

Квасовка: на Чернігівщині розповіли про рецепт старовинної страви з Полісся

"Час Чернігівський" писав про таке: Чернігівська страва - у переліку рекомендованих світовим Атласом смаків

Схожі новини

Інтерв’ю

Експерт розповів про позиційну війну, завищені російські втрати, прикордонну війну на Чернігівщині

Лис 29, 20:22

Фото

Щоб без газу: підприємству, що випікало хліб під час оборони Чернігова, подарували нову піч

Лис 29, 17:51

У Менській громаді на засніженій дорозі маршрутка зіштовхнулася з легковиком. Восьмеро в лікарні

Лис 29, 16:07

Вiдео

Волонтери та ОВА передали чернігівським військовим спеціалізоване авто

Лис 29, 15:34

У громаді на Чернігівщині поховали бійця 1-ї танкової: загинув на Донеччині

Лис 29, 14:29

Пропагандист, який рік тому вихваляв дії російських окупантів під Черніговом, опинився у ямі в ОРДЛО

Лис 29, 13:22

Батько-одинак та мати-одиначка зійшлися і виховують 16 дітей. Читайте у "Віснику" 30 листопада

Лис 29, 11:39

ТОП-переглядів