Квасовка: на Чернігівщині розповіли про рецепт старовинної страви з Полісся

07 ЛИСТОПАДА 2023, 10:45

6495

Валентина Дрозд із села Мньов

Валентина Дрозд із села Мньов (це Михайло-Коцюбинька громада) розповіла про традиційну страву, яку здавна готували та смакували у селах на півночі Чернігівщини.

Квасовка – це рідка пшоняна кисло-солодка страва із сухофруктами.

«Квасовка – це буденна страва. На свята її не готували, тільки вдома. Раніше не було такої їжі, що пішов у магазин і накупляв. Тоді що – борщ, квасовка», - каже пані Валентина, - «У людей щось стається – звертаються і просять допомогти – весілля чи хрестини. Зараз більше поминки».

Квасовка робиться на воді, сіль, цукор, тоді вже і сухофрукти. Спершу в горшик засипають пшоно у розрахунку 1 чарка на 4 людини. Далі заливають водою – і в піч. Потім промиваємо сушку, яку перед цим замочують. Коли квасовка закипіла – додаємо сушку і знову в піч.

Горщик із квасовкою - щойно з печі

Квасовка: на Чернігівщині розповіли про рецепт старовинної страви з Полісся

"Час Чернігівський" писав про таке: Чернігівська страва - у переліку рекомендованих світовим Атласом смаків

Схожі новини

Як вибрати дитячу коляску: все, що потрібно знати батькам

25 ЧЕРВНЯ 2024, 17:42

У військо пішли 46 в'язнів Менської виправної колонії

25 ЧЕРВНЯ 2024, 17:13

У ТЦК в Чернігівській області змінились контактні телефони

25 ЧЕРВНЯ 2024, 16:25

Фото

У громаді на Чернігівщині жителів прикордоння заселяють у модульні будиночки

25 ЧЕРВНЯ 2024, 16:17

Фото

У Чернігові інноватори виготовляють накладки на протези і переробляють пластик

25 ЧЕРВНЯ 2024, 15:18

Цивілізована вбиральня запрацювала у прикордонній громаді. Містяни відгукуються по-різному

25 ЧЕРВНЯ 2024, 14:12

Ексчиновниця Чернігівської ОДА планує стати професійним кармологом

25 ЧЕРВНЯ 2024, 12:38

ТОП-переглядів