Квасовка: на Чернігівщині розповіли про рецепт старовинної страви з Полісся
Лис 07, 10:45
5432
Валентина Дрозд із села Мньов
Валентина Дрозд із села Мньов (це Михайло-Коцюбинька громада) розповіла про традиційну страву, яку здавна готували та смакували у селах на півночі Чернігівщини.
Квасовка – це рідка пшоняна кисло-солодка страва із сухофруктами.
«Квасовка – це буденна страва. На свята її не готували, тільки вдома. Раніше не було такої їжі, що пішов у магазин і накупляв. Тоді що – борщ, квасовка», - каже пані Валентина, - «У людей щось стається – звертаються і просять допомогти – весілля чи хрестини. Зараз більше поминки».
Квасовка робиться на воді, сіль, цукор, тоді вже і сухофрукти. Спершу в горшик засипають пшоно у розрахунку 1 чарка на 4 людини. Далі заливають водою – і в піч. Потім промиваємо сушку, яку перед цим замочують. Коли квасовка закипіла – додаємо сушку і знову в піч.
"Час Чернігівський" писав про таке: Чернігівська страва - у переліку рекомендованих світовим Атласом смаків
Схожі новини
Експерт розповів про позиційну війну, завищені російські втрати, прикордонну війну на Чернігівщині
Лис 29, 20:22
ФотоЩоб без газу: підприємству, що випікало хліб під час оборони Чернігова, подарували нову піч
Лис 29, 17:51
У Менській громаді на засніженій дорозі маршрутка зіштовхнулася з легковиком. Восьмеро в лікарні
Лис 29, 16:07
ВiдеоВолонтери та ОВА передали чернігівським військовим спеціалізоване авто
Лис 29, 15:34
У громаді на Чернігівщині поховали бійця 1-ї танкової: загинув на Донеччині
Лис 29, 14:29
Пропагандист, який рік тому вихваляв дії російських окупантів під Черніговом, опинився у ямі в ОРДЛО
Лис 29, 13:22
Батько-одинак та мати-одиначка зійшлися і виховують 16 дітей. Читайте у "Віснику" 30 листопада
Лис 29, 11:39