Про це повідомляє відділ культури та туризму Бобровицької міської ради.
Там уточнюють, що згідно висновку Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА елемент «Капусняк» Бобровицької територіальної громади включений до Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.
Засідання роди провели ще 28 листопада 2024 року.
До слова, ця страва притаманна селем Щаснівка та Макарівка.
Довідково
Капусняк — традиційна страва української кухні, що готується на основі квашеної капусти. Інгредієнти можуть варіюватися - це залежить від регіону. Він може бути вегетаріанським, м’ясним або рибним. Страва має особливий кислуватий смак, характерний для квашеної капусти.
Інгредієнти залежать і від сезону. Під час посту страву готували без м’яса, з додаванням рослинної олії. Взимку та на свята капусняк готували на основі жирних частин свинини. На початку ХХ століття, коли почали активно культивувати помідори, їх також додавали до страви.
"Час Чернігівський" писав про таке: