Господиня випікає печиво на огірковому розсолі

09 ГРУДНЯ 2024, 10:17

3314

Василенко Соломія

Раїса Макаренко випікає печиво на огірковому розсолі

Раїса Макаренко випікає печиво на огірковому розсолі

Багато хто знає, що «коронна» страва корюківчан - це тушковані з м’ясом солоні огірки. А нещодавно довелося скуштувати печиво на огірковому розсолі. І така випічка вразила своїми смаковими якостями.

Про те, що корюківчанка Раїса Макаренко у такий спосіб удосконалила власний рецепт печива, дізналися під час засідання волонтерського клубу, що організувала Наталія Колобашкіна. Невтомні корюківські жінки, яких у місті називають не інакше, як «старша молодь», роблять дуже багато важливих справ, зокрема, для наших мужніх воїнів, які боронять Батьківщину..

Одним зі смаколиків, які відправляють нашим захисникам і частують гостей у їхньому «клубі», є печиво на розсолі, яке готує Раїса Макаренко. Це печиво з її легкої руки печуть тепер не лише на Корюківщині, а й на Менщині та Сосниччині.

— Рецепту декілька десятків років, — розповідає господиня. — Коли почалася повномасштабна війна, то поїхала в село до дітей і почала випікати. І дотепер готую. Приготування просте, як і інгредієнти:

  • 6 столових ложок цукру,
  • 6 столових ложок розсолу,
  • 0,5 ч.л соди погасити оцтом,
  • 5 столових ложок олії та борошна стільки, щоб тісто було еластичним, не забитим.

Замісити тісто і дуже-дуже тонко, у декілька міліметрів, розкатати на пергаменті. І прямо там ножем нарізати на прямокутники чи ромби й випікати в духовці. Із зазначеної кількості продуктів виходить чотири дека печива.

Раїса Хюгунівна додає, що розсіл підходить будь-який — з огірків, помідорів, квашених або маринованих — все одно. Навіть з-під улюблених багатьма огірків із кетчупом! Господиня пробувала готувати на сироватці — не те. Робила тісто солоним — теж не воно, тверде виходить.

Каже, дехто з жінок розкочують тісто не так тонко, щоб більше нагадувало коржики, але їй і її дітям та онукам до вподоби саме тонесеньке. На колір і смак товариш не всяк.

Єдина порада від Раїси Макаренко: готове печиво варто зберігати у щільно закритому контейнері, щоб не відволожилося й було хрустким якомога довше.

Джерело: "Сусіди.Сіty", авторка Наталія Рубей

"Час Чернігівський" писав про таке: 

Схожі новини

Маски для серцево-легеневої реанімації: чому варто тримати вдома і з собою

16 ВЕРЕСНЯ 2025, 20:56

Apple iPhone Air вийде тільки з eSIM: особливості та переваги такого рішення

16 ВЕРЕСНЯ 2025, 20:19

Вiдео

Люди Прилуччини крізь десятиліття: у Чернігові презентували новий артбук

16 ВЕРЕСНЯ 2025, 19:51

Вiдео

Нагороджено призерів чемпіонату області з футболу: хто став переможцем

16 ВЕРЕСНЯ 2025, 18:49

У двох громадах будують центри життєстійкості. Допомогли латвійські благодійники

16 ВЕРЕСНЯ 2025, 17:17

Служив від початку повномасштабної: у захисника Чернігівщини та Сумщини не витримало серце

16 ВЕРЕСНЯ 2025, 16:22

Росіяни обстріляли центр Семенівки з "градів"

16 ВЕРЕСНЯ 2025, 16:15

ТОП-переглядів