Господиня випікає печиво на огірковому розсолі

09 ГРУДНЯ 2024, 10:17

3467

Василенко Соломія

Раїса Макаренко випікає печиво на огірковому розсолі

Раїса Макаренко випікає печиво на огірковому розсолі

Багато хто знає, що «коронна» страва корюківчан - це тушковані з м’ясом солоні огірки. А нещодавно довелося скуштувати печиво на огірковому розсолі. І така випічка вразила своїми смаковими якостями.

Про те, що корюківчанка Раїса Макаренко у такий спосіб удосконалила власний рецепт печива, дізналися під час засідання волонтерського клубу, що організувала Наталія Колобашкіна. Невтомні корюківські жінки, яких у місті називають не інакше, як «старша молодь», роблять дуже багато важливих справ, зокрема, для наших мужніх воїнів, які боронять Батьківщину..

Одним зі смаколиків, які відправляють нашим захисникам і частують гостей у їхньому «клубі», є печиво на розсолі, яке готує Раїса Макаренко. Це печиво з її легкої руки печуть тепер не лише на Корюківщині, а й на Менщині та Сосниччині.

— Рецепту декілька десятків років, — розповідає господиня. — Коли почалася повномасштабна війна, то поїхала в село до дітей і почала випікати. І дотепер готую. Приготування просте, як і інгредієнти:

  • 6 столових ложок цукру,
  • 6 столових ложок розсолу,
  • 0,5 ч.л соди погасити оцтом,
  • 5 столових ложок олії та борошна стільки, щоб тісто було еластичним, не забитим.

Замісити тісто і дуже-дуже тонко, у декілька міліметрів, розкатати на пергаменті. І прямо там ножем нарізати на прямокутники чи ромби й випікати в духовці. Із зазначеної кількості продуктів виходить чотири дека печива.

Раїса Хюгунівна додає, що розсіл підходить будь-який — з огірків, помідорів, квашених або маринованих — все одно. Навіть з-під улюблених багатьма огірків із кетчупом! Господиня пробувала готувати на сироватці — не те. Робила тісто солоним — теж не воно, тверде виходить.

Каже, дехто з жінок розкочують тісто не так тонко, щоб більше нагадувало коржики, але їй і її дітям та онукам до вподоби саме тонесеньке. На колір і смак товариш не всяк.

Єдина порада від Раїси Макаренко: готове печиво варто зберігати у щільно закритому контейнері, щоб не відволожилося й було хрустким якомога довше.

Джерело: "Сусіди.Сіty", авторка Наталія Рубей

"Час Чернігівський" писав про таке: 

Схожі новини

Відключення електрики на 19 листопада: графіки для Чернігівщини

19 ЛИСТОПАДА 2025, 01:22

У громаді на Чернігівщині добриво для городу беруть на птахофабриці: яка ціна

18 ЛИСТОПАДА 2025, 19:56

У громаді відкрили четвертий бювет: зварювальником попрацював місцевий депутат

18 ЛИСТОПАДА 2025, 18:53

Жіноче лідерство на практиці: нові підходи до роботи та кар’єри

18 ЛИСТОПАДА 2025, 17:53

Громаді з передмістя Чернігова подарували дороговартісний генератор - кого заживлюватиме

18 ЛИСТОПАДА 2025, 17:07

Спецпроект

“Бережіть фінансову репутацію змолоду” - ПриватБанк запустив просвітницьку кампанію з основ фінансової безпеки

18 ЛИСТОПАДА 2025, 16:54

У Чернігові продовжують ефективно боротися з ворожими БпЛА - Стерненко

18 ЛИСТОПАДА 2025, 16:34

ТОП-переглядів