Здавалося б, що таке овочі? Можна й без них прожити. Але що то за життя!
— Овочі потрібно вживати щодня, щонайменше 400-500 грамів, — радить Владислав КОТУСЕНКО, сімейний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». — Окрім картоплі — оскільки в ній міститься багато крохмалю — подавайте до столу огірки, редис, помідори. Загалом овочі — це основне джерело вітамінів та мінералів.
За словами лікаря, на початку червня свіжі овочі практично не містять нітратів, а зелень взагалі їх не накопичує. Тож сміливо додавайте до раціону салати з овочів і зелені — це і смачно, і корисно.
— Кому варто обмежити споживання свіжих овочів?
— Людям із захворюваннями опорно-рухової системи, зокрема з подагрою, — зазначає Котусенко. — У деяких овочах і зелені високий вміст сечової кислоти, яка є кінцевим продуктом обміну речовин. Вона виводиться з організму через нирки, тому особливо обережними мають бути й ті, хто має хронічні захворювання нирок.
Джерело: "Вісник Ч", авторка Ольга САМСОНЕНКО
"Час Чернігівський" писав про таке:
- 500 кг картоплі - із сотки городу: подружжя пенсіонерів вирощує елітні овочі
- Жінка у селищі на Чернігівщині вирощує спаржу та інші овочі для гурманів
- Родина з прикордонної громади продає овочі, заробляє на трактор
Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":