В рамках глобальної стратегії розвитку компанії Bakery Food Investment інвестувала 160 млн грн у модернізацію заводу в Козельці (Чернігівська область), що дозволило збільшити потужності на 25%.
Окрім того, компанія днями відкрила другий завод у Хусті, на Закарпатті. У травні 2025-го там запрацювала перша з п’яти виробничих ліній: чотири з них орієнтовані на виготовлення замороженої хлібобулочної продукції (продукція зі здобного тіста, тіста філо, круасанів, донатів), ще одна — на виробництво льоду. Загальна сума інвестицій у будівництво заводу перевищила 400 млн грн.
Планова потужність, яку закладено в стратегії до 2027 року — до 3000 тонн продукції на місяць на всіх лініях виробництва. Разом з тим виробництво націлене на покриття не тільки внутрішнього ринку, а й на експорт. Так, за даними BFI, в планах компанії експортувати до 30% виробів.
Зараз виробник із заводами на Чернігівщині та Закарпатті забезпечує роботою понад 600 співробітників.
Компанія Bakery Food Investment є одним із провідних виробників заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Виготовляє широкий асортимент продукції, включаючи "мініки", хот-доги та сінабони, які широко представлені в українських маркетах, а також експортуються в 15 країн, зокрема, США, Грузію, Туреччину та країни Європи. Досі чимала частина цієї виручки вироблялася саме на Чернігівщині.
BFI використовує технологію шокової заморозки, що дозволяє зберігати продукцію при -18°C протягом року без втрати якості. Компанія також заявляє: відмовилась від використання трансжирів, що робить продукцію придатною для споживання дітьми.
"Час Чернігівський" писав про таке: