Спеціалістами Ніжинського міськрайонного центру контролю та профілактики хвороб за результатами мікробіологічного дослідження капусти, яка призначалася для вживання в їжу учнями однієї зі школи-ліцею, було виявлено збудника ієрсиніозу.
Проби овочів у навчальному закладі провели у школі-ліцеї Макіївської громади. Через цю інфекцією у закладі міг бути спалах гострої кишкової інфекції.
Фахівці рекомендували провести дезінфекцію на харчоблоці та у складському приміщенні ліцею, де зберігаються овочі. У самому ж навчальному закладі провести дератизаційні роботи. А ще заборонити приготування салатів із сирих овочів (капусту, що призначена для приготування страв, використовувати лише після відповідної термічної обробки).
Важливо, щоб кухарі чітко дотримувались правил приготування їжі та зберігання продуктів харчування, а також виконувати правила особистої гігієни.
"Час Чернігівський" писав про харчування:
- Заклади громадського харчування: як живе бізнес у Чернігові
- Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування
- У Чернігові подорожчало харчування для школярів та вихованців садків
Джерело: Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України