Власники продають відомий чернігівський ресторан «Хряк». Сам заклад мав загорання торік у жовтні. За версією рятувальників причиною пожежі став недолік конструкції, порушення правил монтажу та експлуатації нагрівальних печей та димарів
За весь заклад з прибудовами-недобудовами і всім начинням, що залишилося, хочуть 888,9 тис доларів. Про це повідомила ріелторська агенція, яка займається продажем.
Ресторан в центрі Чернігова, на перехресті вулиць Київська та П’ятницька. Загальна площа 597 метрів квадратних. Територія навколо вимощена бруківкою. Парковка заасфальтована.
В самому кінці об’яви вказується, що будівля потребує ремонту та відновлення. Власниками ресторану «Хряк» в Чернігові вважають Наталію та Андрія Осіковських.
Ресторан "Хряк" у Чернігові
45-річна Наталія Осіковська, депутатка обласної ради, каже, що продажем займається партнер подружжя. Це його рішення. А от сам будинок — приватна власність, цитує підприємицю видання «Весть».
Ціну у 888 888 доларів придумав ріелтор як маркетинговий хід, розказав Сергій Борисенко, ріелтор агентства нерухомості «Благострой».
Він додає, що вже є бажаючі купити «Хряк» і не один.
Зараз ведуться перемовини з двома потенційними покупцями.
«Ми перевірили документи, обстежили об’єкт, зробили фото всередині і зовні. Об’яву подали так, щоб не виникало думки, що там все згоріло і ресторан нічого не коштує. І продаємо не як будівлю, а як бізнес з топовою локацією в центрі міста».
Фахівець зауважує: киянам Чернігів нецікавий, тож, цей бізнес хочуть купити місцеві, чернігівські.
Ще одна потенційна категорія - ті, хто хоче перевезти свій бізнес з Маріуполя, Херсона, Запоріжжя.
«Думаю, той, хто купить «Хряк», отримає виграшний квиток в тому плані, що цей бізнес дуже рентабельний і прибутковий.
Але ж ремонт?
— Ремонт там затягне близько 200 тисяч доларів. Згорів тільки другий поверх. Меблі, комунікація, холодильне обладнання — залишилися в робочому стані», - наводить плюси лоту Борисенко.
За даними джерел «Часу Чернігівського», виручка ресторану щоденно становила кілька десятків тисяч гривень. А у періоди свят чи пʼятниць і до півтораста тис грн.
Перший поверх був залитий, коли рятувальники гасили вогонь, тож він потребує повноцінного відновлення. Всі роботи для збереження приміщення виконані комплексно, прибрали, підняли дах, відремонтували крокву на другому поверсі.
Також спільно з приміщенням продається обладнання кухні та ресторану. При складанні ціни все це врахували. Одна морозильна камера — 20 тисяч доларів. Хороша електрична піч коштує від 100 тисяч гривень і вище. Дивани-столи по 30-40 тисяч. Це все є, просто вивезене на інший об’єкт. Віддають разом з рестораном.
"Час Чернігівський" писав про таке:
- Майже за мільйон доларів - у Чернігові виставили на продаж ресторан «Хряк»
- Самогонну ресторацію «Губернія» почали відбудовувати
- У селі на Чернігівщині горів готельно-ресторанний комплекс