Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

980

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

У 52 роки знайшла трьох братів і сестру

22 ЧЕРВНЯ 2025, 16:24

Фото

«Шахеди» атакують ліси на Чернігівщині

22 ЧЕРВНЯ 2025, 14:24

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

Фото

У єдиному в області кулінарному хабі куховарили директори: що розповіли

22 ЧЕРВНЯ 2025, 10:55

Залучали фіктивних спадкоємців: у Чернігові спіймали "чорних ріелторів"

22 ЧЕРВНЯ 2025, 09:41

Масовий обстріл прикордоння та атака "шахедів" на Ніжин: ситуація на Чернігівщині за добу

22 ЧЕРВНЯ 2025, 08:43

Фото

На Чернігівщині ворожий безпілотник розбив будинок та вбив людину

21 ЧЕРВНЯ 2025, 20:55

ТОП-переглядів