Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

5309

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

Безпілотник влучив у шостий поверх багатоповерхівки в Чернігові: загорілася квартира

24 ГРУДНЯ 2025, 17:35

Тихо пішов із життя чернігівський бармен, відомий завдяки тревел-шоу

24 ГРУДНЯ 2025, 16:48

Ворог атакує енергетичну інфраструктуру в Чернігові: що відомо

24 ГРУДНЯ 2025, 15:17

Юний боксер лікується в "Охматдиті" після обстрілу прикордонного міста

24 ГРУДНЯ 2025, 14:00

Фото

Безперервно працюють екстрені та комунальні служби: ситуація на місцях ударів у Чернігові

24 ГРУДНЯ 2025, 12:52

Фото

Збито ракету, десятки "гераней" атакували Прилуччину: обстріли за добу

24 ГРУДНЯ 2025, 11:17

Благодійники показали шкільне протирадіаційне укриття, збудоване з нуля

24 ГРУДНЯ 2025, 11:04

ТОП-переглядів