Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

4854

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

Гучне затримання посадовців та депутата детективами НАБУ: у матеріалах слідства фігурує військова частина із Чернігівщини

02 СЕРПНЯ 2025, 20:09

Ярослав Попенко, син міської голови Прилук, та торгівля «травкою»

02 СЕРПНЯ 2025, 16:58

У селі на Чернігівщині невідомі влаштували сафарі на лоша

02 СЕРПНЯ 2025, 15:29

Бувало, що з хати на ношах виносити треба: медики йдуть до пацієнтки пішки

02 СЕРПНЯ 2025, 13:27

Чоловік з Чернігівщини продав країну за 500$: скільки дав суд

02 СЕРПНЯ 2025, 12:30

У двох музеях Чернігівщини - нові керівники: хто вони

02 СЕРПНЯ 2025, 11:20

Пішов із життя відомий викладач чернігівського вишу

02 СЕРПНЯ 2025, 09:18

ТОП-переглядів