Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

5001

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

У Чернігівській ОВА пояснили, який стан в енергосистемі і на що варто очікувати

03 ЖОВТНЯ 2025, 19:10

На Чернігівщині чоловік у лісі знайшов 200 грамів пороху - приніс додому

03 ЖОВТНЯ 2025, 17:29

Фото

Затримали торговця зброєю: 137 гранат і тисячі набоїв вилучили на Чернігівщині

03 ЖОВТНЯ 2025, 16:28

Два проміле і без прав: у Чернігові зупинили п’яного 22-річного водія Geely

03 ЖОВТНЯ 2025, 16:16

Фото

З пунктами незламності: як живе Чернігівщина в умовах блекауту

03 ЖОВТНЯ 2025, 16:05

На Чернігівщині судитимуть учасників ОЗГ за незаконну порубку дерев на майже 5,5 млн грн

03 ЖОВТНЯ 2025, 15:25

СБУ викрила у Чернігові схему фіктивного «бронювання» чоловіків від мобілізації

03 ЖОВТНЯ 2025, 15:18

ТОП-переглядів