Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

4954

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

Вiдео

Падіння дронів і людський фактор: на Чернігівщині зайнялися торфовища

12 ВЕРЕСНЯ 2025, 19:50

Білорусь зводить базу для тисяч солдатів неподалік чернігівського кордону

12 ВЕРЕСНЯ 2025, 17:22

«Корюківський тушений гурок» визнано культурною спадщиною Чернігівщини

12 ВЕРЕСНЯ 2025, 16:55

Двічі отримував поранення і повертався на фронт: громада втратила захисника

12 ВЕРЕСНЯ 2025, 16:11

В яких місцях Карпат є оздоровчі чани?

12 ВЕРЕСНЯ 2025, 14:58

У громаді замислилися над створенням власного бренду

12 ВЕРЕСНЯ 2025, 14:44

Школу, відремонтовану за сприяння Кучми, закидали вибухівкою з дронів

12 ВЕРЕСНЯ 2025, 13:24

ТОП-переглядів