Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

4897

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

На Чернігівщині завершують збирати ранні зернові: який урожай

23 СЕРПНЯ 2025, 09:30

Під вогнем ворога дві громади: ситуація на Чернігівщині на ранок 23 серпня

23 СЕРПНЯ 2025, 09:13

Самозбір: за два дні на фермі зібрали всю лохину

22 СЕРПНЯ 2025, 21:37

Вiдео

Із автографами Героїв і відомих командирів: в чернігівському музеї презентували унікальні прапори

22 СЕРПНЯ 2025, 19:21

ДБР оприлюднило алгоритм і заяву для повернення СЗЧ

22 СЕРПНЯ 2025, 16:42

У громаді - подвійна жалоба: загинули двоє захисників

22 СЕРПНЯ 2025, 16:12

У 60 км від чернігівського кордону удруге за серпень уразили російський нафтогін

22 СЕРПНЯ 2025, 15:01

ТОП-переглядів