Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

5263

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

Вибухи у Чернігові: повідомляють про атаку "гераней"

04 ГРУДНЯ 2025, 14:42

Молоді підприємці відкрили першу піцерію на дровах - печуть справжню неаполітанську піцу

04 ГРУДНЯ 2025, 14:25

Найбільша в Європі прісноводна риба водиться на Чернігівщині

04 ГРУДНЯ 2025, 12:32

У прикордонній громаді круту дорогу підготували до зими

04 ГРУДНЯ 2025, 11:08

Чи варто купувати чорну мийку Franke: плюси, мінуси та догляд

04 ГРУДНЯ 2025, 09:41

Жінка з Чернігівщини відсвяткувала 100 років: пережила табори та Другу світову

04 ГРУДНЯ 2025, 09:38

FPV-дрони атакують цивільні обʼєкти у прикордонні Чернігівщини: ситуація за добу

04 ГРУДНЯ 2025, 08:37

ТОП-переглядів