Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

4816

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

Рятувальники Чернігівщини ведуть пошуки чоловіка і дівчини, які зникли на Десні

13 ЛИПНЯ 2025, 10:57

Поранено людину: ворожі обстріли Чернігівщини за добу

13 ЛИПНЯ 2025, 08:49

Що розказали представники Чернігівщини про конференцію в Римі: враження і результати

12 ЛИПНЯ 2025, 22:25

Як почуває себе дівчина з Ніжина, яка зазнала ураження електрострумом на даху потяга?

12 ЛИПНЯ 2025, 19:07

Вiдео

Наслідки стихії: вітер зривав дахи будинків, град був з перепелине яйце

12 ЛИПНЯ 2025, 16:54

Пора косовиці у громадах Чернігівщини: скільки вартує скосити та зібрати

12 ЛИПНЯ 2025, 15:03

Вiдео

У Чернігові вшанували загиблих медиків

12 ЛИПНЯ 2025, 12:24

ТОП-переглядів