Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

22 ЧЕРВНЯ 2025, 12:21

5102

Василенко Соломія

Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів

Фото ілюстративне

Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.

— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики  і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.

— Що робити, аби не гірчило?

— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.

— Де м’ясо берете?

— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.

Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке: 

 

 

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

У прикордонному місті побралися військові

13 ЛИСТОПАДА 2025, 11:28

На Чернігівщині створять новий центр ППО

13 ЛИСТОПАДА 2025, 10:31

"Цензурних слів нема вже": як реагують чернігівці на "плівки Міндіча"

13 ЛИСТОПАДА 2025, 10:05

Більше місяця боровся за життя після поранення: у громаді втратили 32-річного військового

13 ЛИСТОПАДА 2025, 09:28

Півдоби без електрики: графіки та відключення по Чернігівщині на 13 листопада

13 ЛИСТОПАДА 2025, 08:32

У громаді на Чернігівщині приймають за гроші мухомори

12 ЛИСТОПАДА 2025, 21:00

«Згорів буквально за місяць»: унаслідок тяжкої хвороби помер відомий чернігівський артист

12 ЛИСТОПАДА 2025, 17:20

ТОП-переглядів