Олександр ІВАНЕНКО з Корюківки коптить сало-м’ясо собі. Може і під замовлення. Кілограм копченої курочки коштує 240 гривень, балику — 380, ошийка — 400 гривень.
— У наявності нема нічого, — пояснює чоловік. — Готую тільки під замовлення. Коптильню змайстрував сам. Поставив парогенератор, димогенератор. Коптильня працює від електрики і на фруктових трісках. Їх купую. Суміш черешні з буком.
— Що робити, аби не гірчило?
— Треба, щоб усього було в міру. Найважчий — підготовчий процес. Маринування. Сало маринується близько п’яти днів. Якщо погано промаринується, впливає на якість. Усередині можуть бути плями. Звісно, смак буде не такий.
— Де м’ясо берете?
— У фермерів. Тих, хто займається м’ясом. Готую ковбасу з додаванням бамбукового вугілля. Не барвники.
Юлія СЕМЕНЕЦЬ
"Час Чернігівський" писав про таке:
- Авто зʼʼїхало в кювет, повипадали корита із мʼясом: на Чернігівщині поранили у живіт засновника мисливського господарства
- Чебуреки за донати смажить господиня з Прилук. За 10 днів зібрали на 10 дронів
Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":