Любов БОРИСКО в Коропі продає домашню свинину. Жартує, що допомагає куму. Він свиней вирощувати вміє, а торгувати — ні.
— Найдорожчий — ошийок. 300-320 гривень за кіло, — каже про ціни. — Далі ціна падає на 20 гривень. На базарі в підприємців, кажуть, ціна на ошийок і до 350 доходить. У Мені, Холмах, Корюківці свинина дешевша. Певно, закупівельники є, — розмірковуємо. — Сало в нас добре. Від свинки м’якше і пахучіше, ніж від кабанчика.
Гарне сало з прошарком м’яса модно називати генеральським. У селах — це бочина. Коштує 240-250. За такою ціною і грудинка. Є сало за 220 гривень. Чим тонше, тим дешевше, десь на 20 гривень. 120 гривень — нерівні шматочки, обрізь.
— Чому ціна на сало майже зрівнялась з м’ясом? Менше сальної породи тримають, більше м’ясної?
— І цей фактор є. Хоча майже всі породи називають сально-м’ясними. Годуєш жирнішою їжею і сала більше. Ми дотримуємось технологій наших батьків. Їжу даємо без домішок. На комбікормах, звичайно, ростуть швидше.
Ціна на пшеницю була сім гривень за кіло, тепер — 10.
З серпня до початку жовтня продавали поросят від 2,5 до трьох тисяч гривень. Тільки розпродали, ціна підскочила до п’яти тисяч гривень. Не знаю, що впливає на ціну в Мені («Вісник Ч» писав про Віру Єременко, яка продає елітних поросят по п’ять тисяч гривень. Дивись номер від 30 жовтня). У нас її сформував Кролевець (Сумщина).
Джерело: "Вісник Ч", авторка Юлія Семенець
"Час Чернігівський" писав про таке:
- Пішов продаж: в яку ціну поросята у громаді на Чернігівщині
- Олександр Іваненко м’ясо-сало маринує п’ять днів
- На Чернігівщині сало стало дорожчим за мʼясо
Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":







