Незважаючи на війну, у Чернігові відкриваються нові заклади. Сьогодні розповідаємо про кондитерську-кав’ярню «Dolce Club». Знаходиться вона у самому центрі міста і відкрилась у кінці весни цього року. Власниця закладу Діана КУЗІНА каже:
Я, чесно кажучи, боялася відкриватися, бо ми заходили в не сезон. Літо вважається для десертів поганий сезон: багато відпусток, тепло, більшість людей намагається виїхати у відпустку, на дачу, в село, не так хочеться солодкого, знову ж – відключення електроенергії. Мені було страшно і складно, але люди прийшли. Ми маємо замовлення, продаємо наші десерти і з вітрини, і готуємо під індивідуальні замовлення: великі торти на свята, маленькі торти просто на вечір попити чаю, індивідуальні бокси, чізкейки… Я не очікувала, але це користується попитом.
Діана Кузіна
У відкритті допомогла і державна підтримка.
Державний грант на 250 тис грн. На мою думку, дуже класна програма, підтримує підприємців, людей, які або мають бізнес, або тільки планують щось відкрити. За грантові кошти була придбана частина меблів для нашого закладу і частина техніки, - розповідає пані Діана.
Наразі у «Dolce Club» можна придбати або замовити найрізноманітніші десерти, від тортів і чізкейків до профітролі та брауні. А ще – випити кави. Знайти персонал було відносно нескладно, каже пані Діана, але при відкритті заклад зіштовхнувся з іншими проблемами.
Основна проблема, напевно, не лише моя, а й багатьох бізнесів – це електроенергія. Те, до чого ми не були готові. Не знаю чому, але я до останнього думку про відключення відкидала і розраховувала, що відключень не буде. На вирішення питань з електроенергією пішло майже два місяці. Бо й приміщення має обмеження, і потужність потрібна велика, бо працюють конвектомати, тістоміси, кавомашина, освітлення. Це була основна проблема. Але був придбаний великий генератор, тому зараз під час відключень працюємо на генераторі.
Ще однією проблемою став пошук якісних продуктів для виготовлення десертів.
Така проблема на ринку є завжди. Ринок перенасичений різноманітними продуктами, але питання в якості. Як вирішили? Основна поставка продуктів у нас приходить від METRO Cash and Carry, вони співпрацюють із закладами харчування і напряму привозять нам продукцію з Києва, забезпечують десь 80% нашого асортименту сировини. Ми не використовуємо рослинні суміші, спреди, маргарини, не використовуємо рослинні. вершки. У всі десерти йде лише якісне борошно, натуральні вершки, натуральний шоколад, - каже пані Діана.
Тим не менш, каже Діана Кузіна, наразі бізнес йде доволі успішно. Незважаючи на труднощі, якісні десерти користуються попитом серед чернігівців.
***
Час Чернігівський писав про таке:
- НАШІ ЛЮДИ: власниця кав’ярні-пекарні про міксологію смаків, розвиток бізнесу та популяризацію української кухні
- У якому нині стані відомі чернігівські підприємства «Ясен», кондитерська фабрика, горілчаний завод та фабрика «Мрія»?
- Цьогоріч більше сотні підприємців отримали гранти та відкрили бізнес на Чернігівщині