Пресреліз
Цього року в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти запрацював кулінарний хаб — єдиний в регіоні. На його потужностях, крім учнів профтеху, освоюючи нові для себе технології, вчаться готувати й кухарі, що працюють у шкільних їдальнях або на дотичних підприємствах. Так, за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти» підвищення кваліфікації вже пройшли 53 особи.
Днями в новоствореному хабі, ознайомившись із його функціональними можливостями, побували учасники засідання секції керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Вони також стали учасниками кулінарного майстер-класу.
«У такий спосіб ми хотіли показати колегам технологію приготування страв зі збірника Клопотенка, щоб потім їм простіше було налагодити процес приготування їжі для дітей у своїх закладах освіти й ставити вимоги перед працівниками», — наголошує Наталія Потєхіна, директорка КЗ «Чернігівський центр ПТО».
Демонстраційне заняття для присутніх проводили майстри виробничого навчання. Кожен — зі своєю групою, яких було сформовано чотири.
«Уперше брав участь у подібному майстер-класі. Наша команда приготувала шість піц, використовували дієтичні інгредієнти. Дуже смачно вийшло й корисно, як і має бути в меню для дітей», — каже Михайло Хитренко, керівник Дігтярівського професійного аграрного ліцею.
Профорієнтаційний кулінарний хаб у КЗ «Чернігівський центр ПТО» є спільним проєктом DECIDE, Міносвіти, ОДА та міської ради. Він створений задля посилення впровадження в області реформи шкільного харчування, ініційованої Оленою Зеленською.
«Для того, щоб змінювати щось у профосвіті, потрібні не лише ресурси, а й натхнення. Цей хаб — приклад того, наскільки ефективною може бути консолідація з партнерами. Важливо, щоб директори на власні очі бачили трансформації, надихалися й розуміли: спільна робота справді дає результат», — зазначає Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.
Джерело: Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, пресреліз
"Час Чернігівський" писав про таке: