Сновська земля славиться хорошими людьми, дбайливими господарями, умільцями на всі руки. Це і теслярі, мулярі, майстри оздоблювальних робіт, вишивальниці, в'язальниці.
А у Валентини Іванівни Корнієць виходить вирощувати городину, робити на зиму різні заготівлі овочів і фруктів. Буяє й наливається цілющим начинням все, що посадила навесні, що «вижило» після обстрілу Сновська 13 травня.
Тоді потрощило не лише її оселю, а й часник на грядці, зелененьку цибулю, ранню розсаду капусти, помідорів. Дав Бог, не все пропало і нині радує зір. Вже вродили огірочки, рецептів маринування, соління яких знає купу. У тому, що виходять неперевершеного смаку, сумніватися не варто.
Валентина Корнієць
Ось спробуйте саме оцей використати.
Інгредієнти:
- кетчуп «Чилі» – 6-8 ст. л.;
- сіль – 2 ст. л.;
- цукор – 1 склянка;
- оцет – 1 склянка;
- вода – 7 склянок;
- гвоздика – по 1 шт.;
- перець духмяний – по 1 шт.;
- перець чорний – по 2-3 шт.;
- огірки – 3-4 кг.
Огірки замочити у воді приблизно на 2 години.
В окріп додайте сіль, цукор, оцет і кетчуп «Чилі». Доведіть суміш до кипіння.
На дно стерилізованих банок покладіть перець горошком, гвоздику. За бажанням можете додати зубок часнику.
Наповніть банку огірками якомога щільніше і залийте маринадом.
Банки з маринадом потрібно простерилізувати. Для цього налийте в кастрюлю води, приблизно половину кастрюлі та дайте їй закипіти. На дно кастрюлі покладіть рушник та поставте на нього банки з оігрками у маринаді. Вода у кастрюлі має кипіти і покривати банки десь на 2/3. Таким чином стерилізуємо банки з огірками близько 10 хвилин.
Стерилізовані огірки виймаємо з кастрюлі та закриваємо кришками. Переверніть закриті банки і залиште їх у теплі на 12 годин. Після цього приберіть їх у темне прохолодне місце.
Готовими для споживання огірки будуть не раніше ніж через три тижні.
Джерело: газета "Промінь"
"Час Чернігівський" писав про таке: